ACTIMEL – VRAČILO DENARJA

Objavljeno 10:13 
Zapisano pod Marketing in zaznamovana

Se pravi – če oglaševalci ne lažejo, je sedaj, ob tej pandemiji gripe čas, da od Actimela dobimo nazaj denar, ker je šel imunski sistem očitno k vragu. Na tem mestu bi vas usmeril na članek o tej čudežni pijači KAJ SMEJO TRDITI OGLAŠEVALCI?. Sicer pa objavljam odstavek iz omenjenega članka.

Za reklamno kampanjo v Nemčiji je Danone po Spieglovih podatkih letos od januarja do oktobra porabil 50 milijonov evrov, kar je 30 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Toda ta vložek se je splačal, saj ima actimel na nemškem trgu kar 70-odstotni delež in z njim Danone dosega največjo rast prometa, ki znaša 470 milijonov evrov. Hvali se tudi, da ljudje po svetu vsako sekundo spijejo 129 lončkov tega napitka, kar zagotavlja milijardo evrov prometa. Čeprav actimel ni nič bolj učinkovit kot navadni jogurt, je na prodaj po enkrat višji ceni. Anne Markwardt iz organizacije foodwatch pravi, da Danone v svojih oglasih načrtno dela iz muhe slona.

Torej – denarja imajo dovolj. Naj se vam ne smilijo. Navalite.

  • Share/Bookmark

Komentarji2 odgovorov v “ACTIMEL – VRAČILO DENARJA”

  1.  Indigo_w dne 18.11.2009 ob 11:13

    Zdi se mi res grdo, da EU ali Slovenija ne omeji takšnega zavajajočega oglaševanja. V slovenski zakonodaji je namreč zavajajoče oglaševanje opredeljeno zelo ohlapno, in realno stanje le malokrat zadosti pr. kvalifikaciji. In tako potem na tisoče starih mamik kupuje enkrat dražje ‘zdravilne’ lončke in upajo, da bodo pripomogli k ozdravitvi bolnega moža. Bolano! Hvala za ta blog in link do drugih člankov!

  2.  NordStar dne 18.11.2009 ob 12:10

    Strupi so vedno lepo pakirani in močno oglaševani. Globalisti bodo pognali svet v pogubo. Ne zavedajo se pa, da oni živijo na istem planetu.

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Blog Vsi oglaševalci lažejo | Zagotavlja SiOL | O Sistemu |